Торле голлэр була

Нинди генэ голлэр юк доньяда
Шак катасын биргэн Ходайга
Кайдан барсын уйлап тапкан икэн
Хэр сен салып кирэк жаена.

Кайсы голлэр матур чэчэк ата
Кайсылары бер чэчэк атмый
Барыбызнын яраткан голе була дыр
Кайсы бердэ кунелгэ ятмый.

Бик куп голлэр хужасын сизэлэр
Ул чирлэсэ алар чирлилэр.
Э инде хужасы мэхрум булса
Кибеп тамырлардан черилэр.

Инде хужасы сузып жырласа
Яисэ гармун алып  тартса
Монлы татар койлэрен ишетеп
Яфрак белэн башын калкыта.

Голлэрдэ ярата матур сузлэр
Тик кенэ Ходай бирмэгэн жан
Уз рэхмэтен голлэр эйтер иде
Ин шэплэрдэн,син шэбе,хужам.


Рецензии