Штиль

День ото дня все смелее, наглее грусть
"Надо держаться. Умеешь?" - и я держусь
Воздух разрежен, и город стоит пустой
Месяца два, а быть может, уже все сто.

Тихо. Ни шороха. Замерли все часы.
Мне бы плетей дождя, позывных грозы,
Снега и сосен, и неба большой ломоть.
Господи, слышишь? Я просто хочу домой.


***

Dolour gets stronger and bolder day by day:
"You gotta hang in there", taking my heart away.
Tenuous air, the cities as empty nests
Couple of months, maybe even a hundred years.

Quiet. So quiet, as if silencing all the clocks.
May I have some whips of rain, and pines, and rocks?
Snow, a big piece of sky and call signs of storm?
Lord, can you hear me? You know, all I want is home.


Рецензии