Ты навошта мяне пакинуу?

         
               Ляциць салавейка
               На мастацки свист,
               Што так лоука
               Робиць артыст.
               И яшчэ лятуць
               Сизыя спеваки,
               Яны спеу вядуць
               Не адзинаки.
               То дзиуна циукае,
               И прыгожа яго песня,
               Што сэрца пацисквае,
               Бо у грудзях яму цесна!
               Ляциць у запусцелы сад,
               Дзе нихто не ходзиць,
               И прылятае якраз,
               Як чэрвень надыходзиць.
               Не квитнеюць ружы
               У маразы злыя,
               У белыя сцюжы,
               У вятры драцяныя.
               Не спявае салоука,
               Не чутно и слыху,
               Бо лапина-насоука
               Ляжыць белага снегу.
               Салавей,ды навошта
               Ты мяне пакинуу?
               Я услед табе поштай
               Верш свой кину.
               Ён дагониць цябе,
               Ён цябе дагониць
               И папрокам задзяубе,
               А можа,прысаромиць
               И ты прыляциш
               Пасля сцюжы белай,
               Сэрцам закипиш
               Па Радзиме знямелай.
               Зашчабечуць птушки,
               Галинки ускалышуцца,
               Стане сэрца гушкаць
               Вершы,што пишуцца.
               
            


Рецензии