Връх жизненото поприще опрял се

На лакът ,както че съм селски тЕксас
Връх някоя ограда срещу кафе
Изчаквам, хорица, коли минават

Кой тук за работа ще ме наеме
Канавка,тухли,летви и сачаци
Но и Вергилий тъй навремето кибика,
и гледаш,Оп,ето Алигиери.

Сега сте двамцата коли фучаха
И всеки ви разглежда безвъзвратно
Ей тези скоричко дръвца ще цепят
За кмета или там за бай Чудатко.

Но идва есен в пролетна омая
Зима и лято ,ей къде се дъргат.


Рецензии