Белки ви руьгь ятIа?
Ина гьар камуна ви гелер ава...
АлкIанва зун гъенел, хиялри чализ…
Къе руьгьда къугъвазва фул гъидай гьава,
Тухузва яргъариз, гьиссери ялиз...
Ингье, им марварар- аманатар зал,
Икьван иер сортар ваз ни ганвайтIа?
Хуьруьн атир къвезва шегьердин юкьвал-
Вуна чIурун цуьквер гьинай гъанвайтIа?
Килиг, мад кьеркь* ала лакарин кьилел,
Са чIавуз гьа вуна туькIуьрнавай хьиз.
«Герек я къацубур хьун жуван чилел»-
Сефил я, ви гафар гьа рикIел хкиз......
Тегьенгрин гуьгъуьна фенай гьевесдив,
Кагьулвал тавуна Гьачаталадиз**…
ЦипIицIри чим гузва заз ви нефесдив,
Рахазва милидиз тандик гатадиз…
Рахазва заз вакай… «ФЗУ»*** куьтягьна
Бакуда квалахик акатуникай,
Ви шикил устIарриз чешне хкягъна
«Правда» газетдиз акъатуникай.
Лугьузвач бес вучиз гьикI гъвечIизамаз,
Етим амукьнатIа вун вахан гине …
Дяведин йисара азабар чIугваз,
Йикъар акъуднатIа гъамарин къене…
Садра вуна цайи ичин тарари
Лап гатун цикIизни гузва серинвал,-
Амма ихтилатрин, хъвазвай чаярин,
Амач а тIямар, амач ширинвал…
…Ина гьар камуна ви гелер ава…
АлкIанва зун гъенел, хиялри чализ…
Япарихъ са мили ван галукьзава -
Белки ви руьгь ятIа…хтанвай кIвализ?
Б.А. 03.02.2020
*кьеркь- Ст1ур нугъатда полиэтилендикай авунвай пленка
**СтIур хуьруьн аранда авай чилер.
***ФЗУ- 50-60-йисара пешедин мектеб .Урус чIалал:фабрично-заводское ученичество.
Свидетельство о публикации №120050207982