Чистая совесть

     В.Саенко
Чиста совість душі – крихта ладану,
Для спасіння, а чи навпаки.
Твій годинник затихне негадано
На зап’ясті моєї руки.

Не підписуй листа в гніві датою,
Я не бранка колишніх вистав.
Між брехнею й любов’ю крилатою
Довгожданий антракт вже настав.

Світанкові тумани сутуляться,
Тихо в’язнуть у мокрім багні.
Заповзають в розбуджені вулиці,
Де згорають примарами дні.

Не печалюсь твоєю образою,
Щем душі не виношу на суд.
Та одною засвідчую фразою:
Я звільняюсь від болісних пут.

***
Чистая совесть души- крошка ладана,
Для спасения или наоборот.
Часы твои встанут внезапно
На запястье моей руки.

Не подписывай в гневе дату
Не раба я прошедших спектаклей.
Между ложью и любовью крылатой
Долгожданный антракт наступил.

А на зорьке туманы сутулятся,
Тихо вязнут в мокрой грязи.
Заползают в проснувшиеся улицы,
Где сгорают приведеньями дни.

Не печалюсь твоей обидою,
Боль души не отдам на суд.
Но одной утверждаю фразою:
Я свободна от болезненных пут.


Рецензии