Бедствие движение назад във времето - 02. 03. 2012

Евгени Георгиев Алексиев

Бедствие
– движение назад във времето


На моята майчица


В душата ми разяжда отвор всеки миг.
Душата ми е вече паяжина,
разкъсвана сред порива на времето.
Животът стана мрачен и безлик.

А някога си бе просторно и щастливо.
С безкраен ярък хоризонт отпред.
Тогава времето не бе поело своя ход,
а аз във времето си бях застинал.

Пространствата пред мен се свиха,
а перспективата злокобно потъмня.
И всеки миг движение напред
назад във времето ме връща.

В душата ми разяжда отвор всеки миг
и всеки миг назад във времето ме връща.


02.03.2012


Рецензии
Хареса ми!
Поздрави!
К.

Красимир Георгиев   08.04.2022 13:05     Заявить о нарушении
Благодаря. Не знам защо има дата 2012 г. Тогава ли съм го писал. Защо си мисля, че съм го писал след като майка си отиде...

Евгени Алексиев   09.04.2022 13:44   Заявить о нарушении