Чорнобильський дзвiн

 Пекельний квітень 86 – го
 Чорнобиль від галасу людства здригнеться
 Стає дуже страшно і навіть моторошно
 Країна з великим лихом зіткнеться

 Палає весна темно - чорними хмарами
 Повітря запахло евакуацією
 Життя забарвлене червоними атомами
 З ознаками дивної радіації

 Напередодні жахливого року
 Сталась історія ніжних стосунків
 Це було кохання від Бога
 З присмаком ніжних, як сніг, поцілунків

 Хвилини щастя, немов той дощ,
 Короткочасний з сумом в очах
 Годинник з любов`ю, подарований ним
 Лежить на душі у заплаканих снах

 Дитина, народжена від почуттів,
 Які захлиснули з безмежною силою
 Врятувала її від трагічних шляхів,
 Які вели до безодні сивої

Знадобилось, здається, цілих 30 років
Щоб знов воскресити кохання розгублене
Ще кілька маленьких до зустрічі кроків
І вони знову разом, у щастя закутані

Чорнобильський дзвін пролунав знов з минулого
Як спомин про лихо страшної трагедії
Великий уклін ліквідаторам-воїнам,
Що світ захищали від сліз епідемії.               
 26. 04. 2016


Рецензии