Твоим я внимаю словам. Лидия Скрипка

“Твої розумiю слова” Лiдiя Скрипка

Тривожно, точнiше, мiнливо
Твої розумiю СЛОВА.

То в танцi кружляю щасливо,
То скнiю, заледве жива.
То стежка чуттiв яснозора,
То хмарка закриє мiй свiт.
То чується в них непокора,
То лине безмовний привiт.
То лiтери, наче намисто,
То крапельки росяних слiз,
То серце хвилюють навмисно,
То пишуть весняний ескiз.
То щастя вбираю по звуку,
То нових звитяг вiдкритя,
То раптом чiпають розлуку,
То чується нiч каяття.

То що ж ти так граєш струною?
Тобi ж я i рiдна й чужа.
Так, мабуть, скучає за мною
Твоя невмолима душа.
------------------------------
“Твоим я внимаю словам”  Лидия Скрипка

Впуская изменчивость в душу,
Твоим я внимаю СЛОВАМ.

То в танце счастливом закружат,
То сникну я, еле жива.
То в чувствах - созвездий узорность,
То тучка закроет мне свет,
То чувствую в них непокорность,
То слышу безмолвный привет.
То буквы нанижутся в строчки,
То росно срываются вниз,
То сердце волнуют нарочно,
То пишут весенний эскиз.
То счастье вбираю по звуку,
То – новь достижений твоих,
То тронут внезапно разлуку,
То слышно раскаянье в них.

Струной ты играешь незримо.
Зачем? Ты – родной и чужак.
Наверно, так неумолима,
По мне заскучала душа. (21.04.2020)


Рецензии