Покуда спит в оврагах ветер. Лидия Скрипка

Лiдiя Скрипка

Допоки спить в яругах вiтер,
За довгий день охлявши вкрай,
Зi сходом сонця йду до квiтiв -
Ген засинiв блаватiв* рай.

Де-де хмарини, нiби гори,
Ще мрiє мiсяць, трохи зблiд.
Внизу розпливчастi узори
За мною тягнуться услiд.

Навкруг прочуняли комашки,
Бiжать, попробуй їх спини.
Кивають лагiдно ромашки
В лад цвiркунової струни.

Загомонiли трави тихо,
Бо схаменувся вiтерець,
Вiйнув пшеницею, як вихор,
В село подався навпростець.

Пшеничний колос ненароком
Рукав кофтини зачепил.
Протнуло серце дивним током,
Неспокiй раптом охопив.

Здалося, даль заструменiла,
Немов торкнувся хто руки,
Шепнув на вушко: “Здраствуй, мила”…
Вiд слiв здригнулися думки.

Всхмiнувся промiнь, якось втiшно,
Душа озвалась: “Любий, ти?”…
Опам’яталась: грiшно й смiшно,
Скрiзь тиша. Колос шелестить.

Зник мiсяц, сонячко пригрiло,
Спиває вранiшню росу.
I свiт навколишнiй зiгрiло,
Теплом подвоїло красу.

Я серцем лiтечку радiю,
Голублю квiтку польову,
Й плекаю сонячну надiю,
Тебе торкнутись наяву.

*Блават – волошка.
-----------------------------
Лидия Скрипка

Покуда спит в оврагах ветер,
За долгий день овеяв край,
Иду с восходом в нивы эти,
Где васильков синеет рай.

Темнеют тучки, словно горы,
Бледнеет месяц, ветра нет.
Внизу расплывчато узоры
За мною тянутся вослед.

Вокруг опять снуют букашки -
Не остановишь ритмы те.
Кивают ласково ромашки
Под треск кузнечика в кусте.

Зашелестели травы тихо:
Проснулся ветер-озорник,
Вильнул пшеницею, как вихорь,
В село помчался напрямик.

Пшеничний колос ненароком
Задела кофточка моя.
Пронзило сердце дивным током,
Меня волнением объяв.

И даль как-будто заструила,
Словно коснулся кто руки,
Шепнул на ушко: “Здравстуй, мила”…
И мысли вздрогнули, легки.

Смеётся солнце, очевидно.
“Любимый, ты?” - душа бурлит.
Опомнилась: смешно и стыдно.
Так тихо. Колос шелестит.

Луна зашла, и стало жарче,
Луч пьёт рассветную росу,
И мир кругом сияет ярче,
Тепло удвоило красу.

Вбираю лето сквозь одежду,
Ласкаю свежую траву
И чаю тёплую надежду
Тебя коснуться наяву. (10.04.2020)


Рецензии