Вишиванка укр

Пропросила маму зранку:
-Купи мені вишиванку,
Щоб була як у Тетянки,
Даши, Олі і Оксанки,-
Квіти жовті і червоні,
Ще й ягідки пурпурові,
І листочки щоб зелені,
Як у подружки Олени!-
Буду гарна, буду модна,
Як панянка благородна!

Та почула це бабуся,
Каже:"Ой, не так Дануся!
Вишиванка-це не мода,
Це традиції народу:
Синє небо,хліб у полі,
Кращої бажання долі,
Чиста хата і калина,
Квіти у вінку дівчИни...
Той, хто носить вишиванку-
Чемний з вечора й до ранку".

Так бабулінька сказала
Та із шафи щось дістала...
Я дивлюся-ВИШИВАНКА!
Я ж таку хотіла зранку!

Цю сорочку вишивала моя прабабуся
В ній ходили і бабуля,
І моя матуся.
То ж вдягну і я сорочку-
Буду УКРАЇНИ дочка! 
 
03.04.2020


Рецензии