Абетка

Ми учили букваря,  поки не зійшла зоря.
Не хотіла доня спати-літери взялась вивчати,
А я їй не заважала,азбуки  малу навчала.
А-автобус, Б-барвінок, В-волошка, Г-годинник,
Ґудзик-Ґ, а Д -це дім над яким трубою дим.
Екскаватор- це є Е, Є за ней, не відстає,
Ж-журавель, З-змія, И слова не почина,
І-індик а Ї -їжак, Й як И лиш зверху знак,
К-калина, Л- це льон, М-миша,магнітофон,
Н-насоріг, О-огірок ну, а П- це пиріжок,
Р-ракета а С-слон, Т-трава і телефон,
У зігнулася он як, Ф-фіалка, Х-хом'як,
Ц-цибуля,Ч-часник, а Ш- шахи і шашлик,
Щ-щеня, а  Ь слів не почина ніяк,
Ю-юла, а Я -це я, я вивчаю букваря.
Тут абеткі і кінець,а хто вивчив молодець!


Рецензии