Велича душа моя Тебе, велича!

Величає душа моя Тебе, величає!
Величає душа моя Бога Всевишнього!
Не було такого, як Ти, не буде й немає-
Бога Всесильного і Наймудрішого!

Ти Повновладний! Тебе возвеличую,
Бога Всезнаючого і Скрізь Присутнього,
Того, Хто Добрий один є і Вічний,
Бога Святого і Всемогутнього!

Ти є Бог Вірний, Ти є Той Самий,
Тілький Один Ти є Бог Справедливий!
Славлю Тебе своїм серцем, устами-
Того, Хто є мій Шалом Нерушимий!

Господь Ти є Сущий! Тобі поклоняюсь!
Ти є Оправдання моє і Надія!
Мене, Досконалий, Ти любиш і знаєш!
Ти моя Доля і Ти моя Мрія!

В моєму житті Ти все передбачив!
За це Тобі дякую, Боже мій, щиро!
Щомиті ведеш мене, Добрий мій Пастир,
Товариш, Супутник і Друг незрадливий!

До кого піду? До Тебе я лину
Душею і серцем, думками своїми.
Ніколи мене, мій Господь, не покинеш!
Я тільки на Тебе у всьому надіюсь.

Ісус, Ти мій Прапор! На Тебе взираю,
Єдиний Стандарт, Ідеал і Емблема;
На Тебе я схожою бути бажаю,
Єдиний, моя Ти найбільша потреба.

Цілитель і Лікар, мене Ти врачуєш,
Даєш мені сили і допомагаєш!
Молитви мої і прохання Ти чуєш,
Потреби всі бачиш мої і їх знаєш.

Господь і Владика, Отець, моя Радість,
Бог Сильний, Могутній, Творець Триєдиний,
В Ісусі Христі спасіння я маю
Й Тебе прославляю, Господь Милостивий!

Один Ти є Світло і Правда єдина!
Лиш Ти, Переможець, воюєш за нас!
Один Ти єдиний правдива Дорога
У цей неспокійний розбурханий час!

О, мій Чудотворче, надіюсь на диво:
Торкнися сердець в Україні моїй,
Бо тільки з Тобою ми будем щасливі,
Ми будемо вільні, мій Боже Живий!

Даруй покаяння моїм найріднішим.
Ти нас, Вседержитель, тримаєш в руках.
Тобі довіряю нас всіх, а не іншим,
Бо я не надіюсь на тліючий прах.

Порадник, мені так потрібні поради
Щомиті Твої, щоб життям жить святим.
О, мій Помічник, допомозі я рада
І тОму, що Ти є Покровом моїм!

Святих анголів Ти Своїх посилаєш
Й мене захищаєш, онуків, дітей,
А також усіх нас завжди підкріпляєш-
За це Тобі дякую й славлю Тебе!

Ти Кабінь і Скеля моя непохитна,
Нікому не зрушити, Боже, Тебе;
Фортеця, яку не здола самий спритний
Ні ворог душі і ніхто із людей!

Ти мій Визволитель, Рятівник і Спаситель!
Із пут сатани Ти вирвав мене!
Із Богом Отцем Ти є мій Примиритель.
За це щиро славлю, Спаситель, Тебе!

Дай чути Твій голос, коли Ти говориш,
Коли промовляєш, дай чути Тебе.
Даруй все, що є, від Тебе, на користь
І все відкидати нечисте і зле.

Я твій управитель, Творець, Вседержитель.
У кожному ділі дай мудрість Твою.
Розпоряджатися так усим вміти,
Як Ти, Боже, хочеш, навчи, я молю.

Ти Світло, яке не згасити нікому!
Просвічуєш серце, життя все моє!
Даруй йти вперед і вперед без утоми
Й гріхи покидати усі, що ще є.

О, Господи Милий, мій Бог Милосердний,
Тебе величаю, Тебе я люблю!
Даруй за Тобою ступать сміло, твердо,
Звіщати усім Добру Звістку Твою!
Амінь!


Рецензии