Ecou de razboi

De mama a-i fost petrecut in armata,
Nici nu stiai ce-o s-nduri,
Roua din ochi se forma tot in lacrimi,
In gene lasind picaturi.

Razboiul acela nu e o veste,
Vrajmasii aproape de tot,
Viteaz ai luptat ca erou din poveste,
Tovarasii tai cot la cot.

Si toti impreuna strigati intr-un glas,
Pin acum se aude ecou,
Dar citi voi ati fost? Numai tu ai ramas,
Al neamului nostru erou.

Singur acum, batrin veteran,
Noi nu stim acum ce induri,
Iar roua din ochi se preface in lacrimi,
In gene formind picaturi.


Рецензии