Наш гучномовець
Наче гірські путівники
Тиском відчиняють віконця
Шукають щілини між ковдрами
Щоб передати твій ранішній поцілунок
До того, як я встигну розплющити очі
Нічники у вигляді зірок
Все ще запалені
Хоча вже давно в кімнаті більше світла, ніж тіні
І вже другу ніч немає електрики
А вони все палають
Ніби твої теплі погляди
Не дають темноті зімкнути руки навколо
Акторки, сотні акторок
Стоять в черзі,
Щоб спробувати себе на роль
Ніжної завмершої статуї
У цьому пригодницькому кіно
І тільки ти повільно крутиш олівець
Складаючи слова цього мелодраматичного сценарію
Пишеш репліки по ночам
А вдень одягаєш сукню, збираєш волосся
І відправляєшся на пошуки натхнення
У людні місця старого міста
Шипіння рідини у алюміневій турці
Гірка кава у новому місті
Гучномовець називає твій потяг
Лунають слова, серед яких я впізнаю твоє ім'я
Заповнений перон, на якому я шукаю твій капелюх і відблиски очей
Ніби одиноку лодку, яка майстерно дрейфує між величезними хвилями
Висотою з мою багатоповерхівку на Подолі
Червоний нічник допомагає підглядати час
Коли я прокидаюсь посеред ночі
Щоб перевірити, що ти ще не пішла та мирно спиш поряд
Тримаючи мене за руку навіть уві сні
Природа речей навколо ніколи не зраджує
Каплі поту падають на підлогу
Немов сніжні лавини
Відправляються під силою тяжіння вниз
Набираючи впевненості
Розбиваються об дерево
Розтікаючись у різні боки
Передаючі нашу з тобою енергію комусь іншому
Хто також потребує любові і доторків
Вологість повітря
Насиченного тобою
І я чую, як ти за сотні метрів
Повторюєш англійською
Що любиш мене
Ніби знаєш,
що вітер встигне навістити мене до ранку
Свидетельство о публикации №120032700082