Квiтка польова - веснянка Беттi

Зростала квітка польова,
Ім'я їй Бетті, в полі ряснім.
Тяглась до сонечка мала,
І пахла і цвіла прекрасно.

Дивилась в небо голубе,
І вітер гойдав в різні боки,
У росах бавила себе...
Життя у барвах, плинуть роки...

Розквітла квітка польова,
І вразила незримою красою;
раділа сонцю, хмара ж дощова
Життям поїла, мов росою.

Вродлива квітка лісова, -
Налюбуватись неможливо нею...
Купалась в росах і цвіла
Веснянка Бетті - мрія березнева.

І тая квітка степова
Зросла на радість всім дочасно.
Була і всіх, і нічия,
Щаслива і нещасна одночасно.

Та Бетті квітка лугова,
Як у вінку дзвінка співанка,
Гойдалась в травах і цвіла
Пелюсткова веснянка.

У житі квітка польова,
Купальська врода - у гаю,
Під ніжні трелі солов'я
Зростала Бетті, як в раю.

"Полин - купіль моя",- співа:
"Я - сонцева коханка,
Пірнай!", - сміялась,- "я твоя!
Я - вітра забаганка!"
 
"Вуста з нектаром також я",-
Сміялась жайворонка любка,-
"Вдихни мене, і я твоя,
Впіймай грайливую голубку.

В промінні сонця ніжусь я,
Жаги оздоба, громова любаска
Милуйся мною! Я - твоя!
Дощу жадана ніжна ласка.

У житі бавлюсь дзвінко я.
Мої пелюстки - обійми",-
Сміялась квітка польова:
"Не бешкетуй та припини!
 
Одне лиш прошу, пам'ятай:
Землі, життя оквіта - я,
Не рви мене і не ламай!
Я - всіх, твоя і нічия!.."

Ті пелюстки у теплі дні
Лихе допомагали забувати.
Коли я бачив їх, мені
Радіть хотілося, співати...

Тепла рання весна 2020,
20.03.2020


Рецензии