Конь, калода и дровы

                Збиу праварыну
                Вялизны конь -
                Ён хацеу,тварына,
                На шыроки прастор.
                Для яго ды вузки
                Канюшни каидор,
                Яму тольки па грудки
                И жывёльны нат двор!
                Перамахнуу агароджу,
                Як стау на дыбки,
                Хиба што утрымаюць
                Вяликия замки!
                Яму хочацца свабоды
                И марау-сноу,
                Ды ёсць тоустыя калоды
                Для колки дроу!
                Наламали дроу
                И без калоды,
                Сухастой няроуны
                Драпае руки-ноги.


Рецензии