Къонах

Наьха бала тохкаш вале,
Хьа гIулакхаш накъадаргда.
Ийла къаьга йолаш вале,
Хьа дог, дизза цIенахургда.

Ший гIулакхаш меттахь долаш,
Хила веза вайх, х1ара саг.
ГIозача вахарца ийна барт беш,
Кхелъеш хила веза, машара саг.

Хьай текъам Iа нийса бойя,
АллахI хьона новкъост ва.
Хье  кхеллачун хам Iа бойя,
Iеле даькъала хьо хургва.

ФуннагIа, шийна тIаоттарагI,
Нахаца хилавеза саг, вай оал.
Хьо кхувш вале къаман яхьага,
ТIаккха-м, аз хьох къонах оал!

Матенаькъан Иленз


Рецензии