Ваьразаш

ДоагIаргда, оапаш бувца шераш,
Харцлувчох адам геттара тешаш.
ЙоагIаргья ха, харцонна бокъо кIалйодаш,
Низ болчоа мецеша гIо деш.

Тугаргдац цар бакълувчоа тIехьаовтта.
Кийча хургба цун байракха кIалъовтта.
Тешаргбац, шийх теша хьакъ долчох уж,
Ваьразаца оагIув бехкаш хургба уж.

Карабугаргба гадехкараш гажало.
Цун низах тешаш уж Iехалу.
Дергда цар, - мел яхар бIехало,
Юха а лувцаргба уж моцало.

27.06.2019.
Матенаькъан Илез


Рецензии