Хьаькъал

Тамашийна хIама да из сага хьаькъал!
Цхьа тарра дац из массаболча наьха.
Хьо из долаш вале, диц Iа дукха къамаьл,
Лехац къайлагIа гIалаташ наьха!

Хьаькъал Дала адама деннад вай оал.
Массаболча нахагахь из доаца мара.
Из совдувлаш волча сага ду ший дегIа доал,
Адамаша садаккха ца вута мара. 

Хьаькъал долчо наха хьалха ваьлча,
Царна йизза кхоане Iалашъю.
Керта чура мазаш докъаденна хилча,
Шийх тийша дитар хIалакду!

Матенаькъан Илез


Рецензии