Бели пеперуди

Лягам - и умирам.
Както си лежа.
И какво съзирам?
Райските врата!

Вътре цяло чудо!
Бог седи на трон.
Бели пеперуди.
Ангели в поклон.

Аз стоя отчаян.
Няма място тук за мен.
Ни съм пеперуда.
Ни съм в поклон.

Я да се събудя!
Връщам се назад.
Жена ми в почуда
сготвила обяд.


Рецензии