Надран вуха це весна

*   *   *


                Батькові улюбленому
                Степану присвячується на примаверу


Надрані вуха — це весна! —
Як ясніє!
І як ясніє!
І грімкотіння снігу, що був
в снах!
Й решето сонечка тапленьким
сіє...


Й лизання криг — і то зрання; —
водолизання —
заспівання!
І чим попало криг — в дорозі — прикривання...
Й рябіння вод — нашвидко й навмання!!


І батько — мені вуха дер,
щоб не мочив штани, не тер,
і пам’ятав що Боже вибрання —
на все є Боже вибрання!
Та математику ти зрозумів?
Нащо на кригах ще катаєшся
                щодня!!


Мабуть і зараз
серце там тепло ще сіє:
і як ясніє!..
і як ясніє...

27.02.2020


Рецензии