Влакът

                препуска.
Спира и тръгва.
Но назад се не връща.

На много гари
можех да сляза.
В къща да вляза.
И желан да остана.

Други забранени
бяха за мене.

И ето ме,
пътник във влака.
С кондуктора двама.
Той ни не гони.
Платили сме си
до края.

Хора се качват.
И слизат.
Други дълго се возят.
Навънка се взират.
Спирката своя
те да открият. 

Гарата своя
ще ли позная?
Или ще се возя
до края?

Не зная. Не зная.


Рецензии