Край старата съборена стена...

                Omnia fert aetas...
                Vergilius
 
Край старата съборена стена
минавам някой път.
Не мога кажа
ни име, ни жена...

Друг нявга бе светът,
кога съзрях я там -
с поглед на сърна. 
И тънък стан.

Де е тя сега?
Няма го домът,
потънал във времето назад.
Тук са само руини.

Бръшлян пълзи по старий зид.
Не напомня нищо днес
ни кръшния й смях,
ни онези дни.

---

Omnia fert aetas, animum quoque.
Vergilius, Eclogae, IX, li
         
Годините отнасят всичко, дори спомена.
Вергилий, "Еклоги", IX, 51


Рецензии