Път към свободата 5 столетия дълъг

Пет века се бори България
Пътя към свободата премина за 5 столетия
Цял народ - една голяма армия
Но не желая на никого такива страдания.

Майката земя ви кърмеше ласкаво,
Бог отец ви спасява с молитви
Душите ви светли и пълни със вяра
Врагът за това ви измъчва жестоко.

И в сърцата гореше светлината на свободата
Пазехте обичаите на свойта страна
Проливахте кръв и няма тук грях
Не вие искахте тази война.

Застанали с българи рамо до рамо
Заедно всички славянски народи
Успяха отпор да дадат на врага
А вие получихте свободата.

В деня на Свободата полуспуснати са знамената
Чест и слава на вдигналите се на борба -
живота си дадоха и храбро се биха
На Родината решиха съдбата.
 


Рецензии