ПТУЛ РУШ

ЗИ ПТУЛ РУШ НАСИЯТ

Дуьнья гьикьван гуьзел ятIа, чир ийиз,
Акъвазмир вун гьар затIункай сир ийиз.
КIела хъсан, рахух дидед чIалалди,
Незвай ризкьин хьун паталди гьалалди,
Зегьмет чIугу, гъвечIизамаз, птул руш.

ХанватIани чIехи Москов шегьерда,
Яшамишни жезватIа, са тегьерда,
Вун лезгидин птул руш я - СтIалви,
КIвалахзавай йифди, югъди патал ви.
Дуьз рехъ аку, гъвечIизамаз, птул руш.

Чира жуваз вири чIалар, кIвалахар,
Лезги чIалан ширинбур я булахар.
Лезги чилин, хуьруьн, кIвалин къадир хьухь,
Лезги багъдин цуькверив гвай атир хьухь,
Чун хьиз рахух, гъвечIизамаз, птул руш!

Къурбатда чIал чир хьун ятIан азият,
Вал алайди лезги тIвар я - Насият.
Сажидинан гафар фена рикIелай,
Алат тавун патал дуьз тир рекьелай,
Мукъаят хьухь, гъвечIизамаз, птул руш!


Рецензии