Изумрудным летом - Ярослав Чорногуз
стиха Ярослава Чорногуза
"У смарагдовому літі..."
Под ветвей зелёным сводом
в изумрудной гуще трав
пил я всласть свеченья воды,
дар смарагдовый впитав.
Теребил зелёный ветер
ветви с нежною листвой.
В изумрудном ясном лете
под покров ветвей густой
солнце мне бросало с неба
много ярких смеха брызг -
светотеней то яснее,
то расплывчатей каприз.
День салатово струился.
Я от чар его немел.
Дивный свет так щедро лился,
драгоценно цвёл и млел.
Ярослав Чорногуз
У смарагдовому літі...
Під смарагдовим склепінням,
У смарагдовій траві
Я смарагдове проміння
Легким поглядом ловив.
Зелен-вітром розповиті,
Віти зелено цвіли.
У смарагдовому літі
Виглядало з-під поли
І стелило світлотіні,
Бризки умішок ясні,
Із салатовим відтінком-
Сонце кидало мені.
Чарами до оніміння
Сповивали у траві,
Мов коштовного каміння -
Диво-сяяння живі!
Свидетельство о публикации №120021907713