За днем коротким довга нiч прийшла
Така зима. Такі зими закони.
Є сніг, нема: зимі не заборониш
день вкоротить – з теплом, чи без тепла.
Весна бруньками грає в ніч і день –
рівняє їх і не питає навіть.
Весна усіх кохає, має право,
і кормить сонце із зелених жмень.
Зимі безжальній за короткі дні
мстить літо нетривалими ночами,
і вже не зрозуміло, де початок,
а де кінець ночей отих чудних.
А потім буде осінь, їй дано
дням і ночам вернути рівновагу...
І в душах людських вгамувати спрагу
до рівних світла й тіні за вікном...
Свидетельство о публикации №120021608976