222Братишке - к 65-летию!

(Братишке – Цыгикало Сергею... из станицы Старо-Минской!!)

(Написано, на «ломаном» Кубанском диалекте – русскими буквами!)


Ну, шо тоби сказать?... оцэ тэпэр – мий братко?!...
- Ты, рокы ци прожив – ны стыдно, шоб було!!
Ты, так и жыв (казав тоби як, твий жэ ш – ридный батько!)...
- Ны щювся ты, як и – (шызьдысят пьятэ!) твое нарождэньня, прыйшло!

Ты жыв, отак жэ ш – як казала тоби, ридна маты!
Як, завищалы наши – (Буня з Дедей!) усим нам!!
... Любыв дитэй ты шоб – як Старо-МИньськи, наши хаты...
- И шоб, хоть чють! (хоть трошкэ!!) – соби наравывся, ты сам!!!

Я памьятую, як казав... колысь ты – нащёт твоёго сына...
Колы прыйшлы, до нас – ти  рокы, дэвъяности (другых, воны - страшниши!)
... Колы ш, у Армиийи – так зовсим!... захромала дыстыплына:
- «Ны будым, мы ш (ёго, всю жызьть!) ховать – то у погриби, то на горищи!!!

Дождався ш (ты уже!) мий братко – мылых, читырёх унукив!
Так ось, бажаю ще тоби – к цюму, я дужэ...
- Дождатьця (вам, з Любанёй!) – гарных ще й, правнУкив!!
И, шоб тэбэ (ныякый сатана!) – та й, ны подужав!!!

И у киньци, сказать тоби – я хочу ще, мий братко:
- «ЖывЫ, ще – два разА по стико ш! Ны болий!!
Будь Чёловиком! и (з здоровой буквы!) тико!! –
И чарочку, пошвыдче! – ты мини, налый!!!»


Рецензии