Я люблю холодну каву. Вам холодна - до вподоби?

Я люблю холодну каву. Вам холодна – до вподоби?
Ні, не зимна, не забута раптом в ранішній імлі,
а холодна лиш настільки, щоб приємна, щоб, немов би
ти її мені лишила, як на згадку, на столі.

Усвідомлюю і знаю, що суворі кавомани
враз осудять, бо відчують: щось із кавою не те,
але я не розмовлятиму із кавовим гурманом,
сперечатися про каву – недоречно, то – пусте.

Я люблю холодну каву – попри кавові закони,
попри те, що хтось засудить поглядом з-під львівських вій...
Я спілкуюся з тобою – кава терпить і холоне,
бо у каві і холодній – вічно теплий дотик твій...


Рецензии
Так, про каву не варто сперечатися, нею краще смакувати)
Як кавоман, що іноді випиває схололу каву, я не могла оминути цей вірш увагою.

Людмила Домогацкая   09.07.2020 23:33     Заявить о нарушении
Наллю Вам віршів ще!
http://stihi.ru/2013/09/18/4800

Миклош Форма   09.07.2020 23:57   Заявить о нарушении