Розвал зб р

         Розвал і збір
         Поема-стиснена форма


             Матері Божій, Любові Її
             присвячується


     «Призначення часу — бути відкритим до
     вічности; час сповнюється, коли Божа
     вічність, Божі діяння стрімко входять
     у часову послідовність, як це найвищою
     мірою проявилося під час народження
     Христа у Вифлеємі; це ж саме відбувається
     і під час кожного таїнства Євхаристії».
                Митр. Калліст (Уер)

     «Це ж відбувається в слові від Христа».
                І.Ш.


1

Мій геній
дух усіх речей
мій милий птах
що тільки притече
рече —
пом’я;не:
Бог нас пом’яне;:
хай дух горить!!
Бог пам’ятаючи — і мислить,
і мислячи — Боже твори;ть:
творчість Його —
се Божа пам’ять
«То що ти бачиш, —
рік і цар Давид, —
як сколуп’я;ний —
в світ цей од Слова одваривсь...»

Пам’ять-Любов — в Погляд горить!!

Він пам’ять часом розгорта!!
І що ти значиш  т а м
де пам’ять
Бога
є проста?..
ти ж серце відвертав.

Любов-і-Пам’ять не преста!!


2

Де скінчились
висота й життя
там нема
антинервів і жартів!


Як нема жартів — то гральні карти
гральні карти — кальяни
і — без кальянів!
смал — горілка
горілка — то й такі о;брази
всі п’яні — то і смерть розсіяна...
 
Росіє, — на: ти убила
великих поетів —
великі висоти!..
та й жарти


3

Без гумору —
що чого варте?..
Виходу нервів
на поверхню?
Сило, ізбав мене!


4

Всі перевіряться Огнем
й все перевіриться Огнем.
«...звідки земля пішла» —
до того й поверне.
Бог наверне всіх й  в с е
лиш на Своє.
Пам’ятай Бога!!!


Пам’ятай Бога!!!* —
Любов!
все пам’ять в Бозі є...
Хочеш-не хочеш —
все інакше слизьке є
і милим жартом постає!..

У тобі пам’ять Бога — є???
 
5

Любов просочує — і небеса
й сліпе земне Своє!
Й ризик Бог знає...
й де яке вікує...
(не любить Його —
хто не ризикує!)
Любов же ризик подає
і пам;ята в свободі Слова —
чи пам’ята створіння те: воно Чиє??


6

Та й пам’ятаючи,
чи Слово
і від Нього слово
любить??


Слово веде
словом веде
й в слова — веде...
Слово Його — як зірка...
вірному серцю
бачити й пробачить — деінде...


7

Гряде!
із Слова
найвершинніш
слово-любов гряде...

 
8

Бог — Вічність
й у одухотворений
свій час —
Блискавка —
як небо в блискавках...
словом нас пам’ятаючи
іде


Гряде!
розвал і збір!!
Бо йде кошлатий, що засліпнув, – Звір...


Кого ми любимо —
тих пам’ятаємо!!
Час —
любов-пам’ять
вічну – не схитає.

26.07.2015, з надихання Божого

* - В деякі моменти частини світу втрачають
історичну пам’ять, і не тільки. Пам’ятай Бога.


Рецензии