The Russian Air Fleet March - 1923

 
 
The Russian Air Fleet March – Russian folk song of the Soviet period-1923
Music by Yuli Abramovich Hite, words by Pavel Davidovich Herman
-------------



Yes, we were born to make the truth from stories,
To overcome the vastness and the space,
Our mind gave us the arms of iron,
In the heart place we have the engine place.

     Refrain:

     So higher and higher, and higher
     We’re aiming all our birds.
     In every propeller is breathing
     The calmness of our borders posts.
 
 
 
 
We throw in sky the docile apparatus,
Doing the flight which never had been seen,
We understand the Air Fleet is firming,
The World's first our proletarian fleet!

     Refrain:
 
 
 
Our eye can pierce every atom,
And every nerve in resolute is clad,
Believe, the Fleet on every ultimatum
In all the cases will respond them back.
 
     Refrain:


 
 
 -------------------- translation  1 02 2020 -------
 




Источник:
Авиамарш – Русская народная песня советского периода – 1923 год
Музыка Юлия Абрамовича Хайта, слова Павла Давидовича Германа


Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца - пламенный мотор.

        Припев:
        Все выше, и выше, и выше
        Стремим мы полет наших птиц,
        И в каждом пропеллере дышит
        Спокойствие наших границ.

Бросая ввысь свой аппарат послушный
Или творя невиданный полет,
Мы сознаем, как крепнет флот воздушный,
Наш первый в мире пролетарский флот!

        Припев.

Наш острый взгляд пронзает каждый атом,
Наш каждый нерв решимостью одет,
И, верьте нам, на каждый ультиматум
Воздушный флот сумеет дать ответ.

         Припев


Рецензии