Укра нська мова
Немає в світі кращої для пісень.
Бальзам на душу – українське слово,
Воно в собі завжди багато містить.
Ще б, українська мова – наша, рідна,
Її вживаємо із молоком матусі.
Вона, як жіночка, красива і тендітна,
І з димом тютюну в козацькім вусі.
Вона як ластівка, як сонечко, як мрія,
Дає нам відчуття тепла і світла.
І цим теплом і світлом українців гріє,
Йде разом з українцем непомітно.
Вона з старослов'янської складала,
Сучасний стиль, фонетику, правопис.
І гілкою окремою відстала,
І з неї став писатися літопис.
А сербська, білоруська та болгарська,
Російська, польська - з однієї групи.
Всі українці знають, є братерство,
І їх воно об'єднує до купи.
Але ж, яка співуча мова українська,
У віршах має значну перевагу!
І нею розмовляють українці,
Я Богу дякую, за отаку повагу.
08.04.2004 р.
Свидетельство о публикации №120013104710