Поезд жизни

            В.Саенко
Коліс вагонних пізній перестук,
доріг залізних - місячна соната.
Солоність сліз і гіркота розлук
І ніжних  рук незміряна освята.

Тривоги літ, тяжкі тривоги літ,
В пориві швидкіснім скриплять колеса.
У мозолях - життя достиглий плід,
Невдач лихих загублена адреса.

І знов зупинка долі на межі...
Та зачиняє двері сильний протяг.
І котить в невідоме пізній  потяг,
Моїх років минулих міражі.

***
Колёс вагонных поздний перестук,
Дорог железных - лунная соната.
И соль от слёз и горечь от разлук,
И нежность рук, что неизменно свята.

Тревоги лет, мой паровоз везёт,
В порыве скоростей скрипят колёса.
В мозолях - жизни зревший плод
И неудач потерянных откосы.

И снова остановка у межи.
Сквозняк со стуком мне захлопнул двери.
Несёт мой поезд, словно миражи,
Моих годов прошедшие потери.


Рецензии