Великий Спас Iоанн

Чому сьогодні, не знаю,
Пісня що серце слагає...
Пісня що серце слагає!
Болем великим звучить!
Хрещення світлеє свято
Я у журбі зустрічаю,
А у пустині безлюдній,
Спас Іоанн, все це чув
Чув, бо казав Йому Ангел,
Адже Пророки все знають,
І шестирічний хлопчина
Йде по пустині сумній!
Сум же від Нього тікає!
Бо Його Мати святая,
Єлизавета саджає
Квіти в землі тій пустій...
...час протікає немов би,
Взяв ти пісочка у руку...
Витік...і час наш тікає!
Але він є, бо він наш!
Єлизавета святая
В Раю Синочка вітає,
З днем цим для світу великим,
Славен Пророк наш і Спас!
І понад світом, над світом,
Небо святеє відкрилось...
І понад світом! Над світом!
Став нині Сам Іоанн!
Від Царя Слави Він зліва,
Бог так поставив, і зараз
Молить Він Бога, і просить,
Людям водицю до ран...
Так як колись у дитинстві,
Наші батьки це робили,
Хати свої освящали
Каплею ції води,
І агіасма святая,
Нині мій дім зберігає,
Нашу державу, народ весь
Де не минути біди
Небо! Моє благодатне!
Все відверни  душетлінне!
Спасе святий Іоанне!
Бога за всіх нас моли!
Хай ми ступаєм в Надії!
Віра невпинно зростає!
Матір'ю нам Любов стане,
Боже! Всіх нас сохрани!
20.01,20г.
Ангеліна Длінка


Рецензии
Стих вами написан чудесно.

Сергей Лутков   06.01.2023 16:11     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.