Куми

У кожній сімї є дитина
і кум є і кума мила
дитину ж треба наставляти
уму-розуму навчати.

Куми дитину наставляють
свята з батьками зустрічають
але є тема головна
тут заковика є одна.

Але як кажуть у народі
коли куми живуть у згоді
та є говірочка одна
чи справедлива є вона?

Народ скаже як завяже
(а нехай же тобі враже)
"що то за кум,що на кумі не був"
"що то за кума,що під кумом не була"

Можливо є тут правди доля
але судити нам не воля
нехай живуть собі як знають
і друг друга поважають.


Рецензии