Не подглядывай
(подстрочник)
Душа.
С какой стороны дорога туда –
через весну или же через белизну?
Работающему там хочу пожелать помощи!
Скажите как влезть, я там вижу половину свою!
Обхожу в зелени как вокруг стога…
И аромат ловлю скошенной травы, будь то из себя
Сверху – только острые головы…
Снизу, упёршись – две ноги ствола…
Скажи ка, твое туда, как входишь?
И я хочу туда войти!
Или же не ты являешься, там работающим,
сказав: «любимый», оттуда тепло пославшим?
***
Ты с кем, говоришь, обездоленный…
Он не знает, что в нем душа…
Не подглядывай,
войди во внутрь,
просторы открыты,
Мой «любимый» – ты не дал околеть!
И околённую не дал ко мне возвращать!
МИХЪИЛИГАН
Гъян.
Душвазди рякъ наънанди ву –
хьадукраантина даршиш лизишнаантина?
Душваъ лихурайириз кьувват ибшри пуз ккундазуз!
Йипай фици уч1вруш, душваъ йиз пай рябкъюразуз!
Хътицураза чрушнаъ эплихъанси…
Ниъра гъюразуз рюгьлин уз’анси…
Заълансина алиб к1ак1 ву к1улин…
Аскканзина ккудукьнайидар – кьюб лик гьарин…
Йип, я кас, уву яв динди наънанди уч1ври шулва?
Узузра душваъ уч1вуз ккунди айиз!
Дарш душваъ айир уву дарна – лихурайир,
«масан» дупну душв’ан гьап1ур манишин?
***
Уву шликди улхурава, уьргънайир…
Дугъаз чаъ гъян айиб аьгъдар…
Михъилиган,
гъач айит1инди,
аьтрафар хъят1якьнайиз,
Йиз «масанвал» уву гъитундарва абгъуз!
Ва дабгъну – узухьинди кьяляхъ хътабкуз!
Свидетельство о публикации №119122908884