Тилсиз мишик

    
Сёйлеп  уьйренген мишик

Билмей болгъан мавуллап,

«Мияв» булан ёкъ иши,

Чаба айтгъангъа  гьавлап.

-Гьуя! Булай дейген не-

Тилин унутгъан мишик,

«Мияв», деп билмейгенин

Эшитмесин гьеч гиши!

-Адам тил недир сагъа,

Оьзге тилингни ташлап?!

-«Ессим къолай эт сала,

Къурсагъым тоя ашап!

Мавуллама башласам,

Тебип, ариге ата.

Неге, ятып ашасам,-

Арив савлугъум арта!»

- Воллагь, сен тюз айтасан:

Кюйленсенг, къурсакъ тояр,

Тек, миявунг унутсанг,

Сенден не мишик болар?!

 

19.02.2019.


Рецензии