Бонусна картка
Коли я думаю про це, мене не лякають погано освітлені вулиці та чоловіки в темних жиганках. Біля хвірток завжди мурчать гладкі коти, десь поруч бігають «тічкою» пси. Ось красивий, сірий, лахматий собака. Кличу до себе, аби погладити, але він не зважає, шукаючи в останньому листі щось їстівне. Голод - жахлива річ, він пронизує живіт так само боляче, як і грудневий вітер обпалює щоки. «Що ж, іншим разом, друже» - думаю я і, вже вийшовши зза рогу, зливаюся з вечірнім містом та його автомагістраллю. Потонути в ньому в цю пору року - найкращий варіант. На вітринах вже блищать вогники, віє прянощами та міцною кавою. Зайду в супермаркет, продавчиня в‘яло запитає, чи є в мене бонусна картка? Відповім «ні», задивившись на полиці з фруктами. А все ж, африканцям пощастило, вони мають до них круглорічний доступ. Тому зовсім не обов‘язково їхати до нас, за екватор.
Свидетельство о публикации №119122210185