Iду усьцяж рэчкi...

Іду ўсьцяж рэчкі,
А рэчка, як мора. 
Ці то нясе радасьць, 
Ці то маё гора. 

Зьдзіўляюся цудам, 
Наўкола прыгожа. 
Ды толькі ў самоце 
Нягожа, нягожа. 

Вірлівыя содні
Штохвілю грукочаць
У сэрца прадоньне,
Хаваючы вочы.

Хаваючы вусны,
Пагляд і аблічча,
Зь якіх, як спакуса,
Пяшчота крынічыць.

У цёплых далонях,
Сьціскаю надзею,
Што ўзыйдзе на гонях
Каханьня лілея.

І водар ахіне
Ласкавай смугою,
А лёс мне пакіне
Дарогу з табою.

Нясе мяне рэчка
Паміж берагамі
На выспу-сустрэчу
Скрозь содні гадамі.
 


Рецензии