Псалом 52. дине, чого

      Псалом 52


                Єдине, чого не можуть гроші,
                це осмислювати світ
                і міняти людську натуру...


Цих віх позначення цивілізацій —
та й спрямувань всіх бід,
єднань, каналізацій —
як розпізнаєте
як ви не в серці!
зашкварні дикуни,
навіщо випали з фортеці??
І стіни
штучнії
мельком поможуть —
як ліки штучнії
в космічній бач аптеці!..
І світ гряде —
і лік поламань і тинів гряде!.. —
о як би зблиснуть зміг би
Божий День??
І?
Як в руки Отця впасти —
у псалом!!
О ви, що вам в століттях
красти
з очима, що квадратнії
борбою з злом,
і Бог вас вийняв би з напасті –
о Вогнь і Дух!! –
як в руки Отчі
впасти – у псалом!!
Що робим ми!
І Бог — і я в Його руках, й псалми!
Як плавить все, що ще — не відбулось!..
Чого до цього — не було:
як звід небес — пала
його як доторка —
палаючий
псалом!!!

Та більш — як серце доторка –
Отця рука!!!
Отча рука!!!!

10-12.11.2019


Рецензии