Зернятко

Щось   пекуче   болить   близько   серця,
Щось тривожить, нуртує   думки,
Свічки   вогник  до мене  озветься,
Глухим    стогоном   через  віки,
Мов    потвора   насунувся  ГОЛОД
на  мою  Батьківщину,
Мов  ЖАХ,
Я не можу забути,
Не можу,
Він   для   мене  в дитячих    очах,
Він  для мене   у погляді  жінки,
Сина, брата,
Батьків, дідуся,
 Він  мого   ДНК   не від’ємна  частинка,
Я   зернятко     того   колоска,
За  який    за  законом  карали,
і   який   потай  в хату  несли,
щоб  сьогоднішні   МИ,
МИ   із  вами в цьому  світі
БУЛИ    І  ЖИЛИ!
23.11.2019
___________________________________
Пам’яті жертв  Голодомору  1932-1933


Рецензии