Сходи життя

Сходи життя…які ж вони  різні:
Короткі і довгі, прямі і круті,
Головне, щоб пройтися не було запізно,
Бо по-різному є у житті.

У когось ті сходи і чорні і білі,
У когось вони – безколірні бо скрізь,
У когось сходини життя все рипіли,
А в когось – ще й грали якісь.

Сходи життя додаються до долі:
Що не день – то сходина нова.
Ведуть же вони переважно всіх д’ горі,
Та й додолу ведуть же, бува…

По сходах життя ми ступаєм, крокуєм,
І музика лине якась,
Ступаєм на сходи і щось ми міркуєм,
Та невпинно збігає наш час.

По сходах життя пройтись треба гідно,
Підійматись все вище по них.
Хода щоб по них не лишилась безслідна,
Й сходів щоб менше було в нас крутих.

30.10.2019 р.


Рецензии