Дiйсна краса

Ми кажемо вродливий та вродлива.
Та чи тут лише зовнiшнiсть важлива?
Якщо душа злоблива й нетерпляча,
Та горделива і ледача,
Якщо вона помститися бажає,
То тут нiчого гарного немає.
Бо зовнішність  приваблива, неначе
Ота обгортка, що в очах маяче.
А що вона всередині ховає?
Яка ота цукерка, хто ж це знає?
Настане час - захочеш розгорнути.
Та не забудь на склад її збагнути.
Хоч зовнішня краса у світі ціниться,
Але недолговічна, згодом зміниться.
А внутрішня  - назавжди залишається,
Й тим перед зовнішньою величається.
...
Ми кажемо вродливий та вродлива.
Та чи тут лише зовнішність важлива?
Коли душа  є чемна і терпляча,
Коли вона старанна, не ледача,
Якщо вона людям добра бажає,
То кращої краси ніде немає...
І час на неї зовсім не впливає.


Рецензии