Вiтер

Мела осіння жовта хуртовина.
В той день ти раптом вирішив піти.
ГілкАми клен хапав тебе за спину,
та не спинив - жбурнув услід листи.
       Котилось валом відчаю цунамі,
       збивало з ніг уламками вини,
       штовхав у плечі вітер стусанами:
       "Наздожени його і зупини!"
А я стояла, скована думкАми.
Хотілось кави, затишку й тепла,
та вітер все гамселив кулаками:
"Не зупинила! Як же ти могла?!"
       Ти зник за рогом... Клен похнюпив віти.
       Нервово метушився перший сніг,
       й раз пО раз все обурювався вітер -
       мені тебе пробачити не міг.
Як наздогнати те, що вже минуло?
Під кленом вітер влігся і заснув...
Зробила крок, спинилася, зітхнула:
"Минуле ще ніхто не повернув".


Рецензии