В лад польоту

     В ладі польоту
     Духовна поема

                Святій Трійці і Богородиці
                з любов’ю присвячується

1

Я та планета
що своїх країв не помічає
бо   сяє!


я не пишу, а — більше
сяю
Твоя Любов, о Світла Діво,
усе
помітніш
                утішає
все виявлене в світло —
стає
світлом
бо в Тобі — сяє!!


Твоя велика простота
що в своє коло
притягає
Боже! чи не цей всесвіт —
освятивсь —
і просвітивсь й палає?!!
Палає дивний всесвіт
звізд,
який свої краї — чи
                знає?
Любов Твоя,
що зрушила, — та знає.


Як ангелом стають —
може яскравість світла
звідомляє
а серце хай пала
та й все світло співає!!


2

Спільність чуття — бува?
                Та ж знають!
Те співчуття Божественного
що у всіх — те
к Божеству і притягає —
світло в усіх й співає
                і — співає!
Кого за груди
і кого за спину
це в космосі і поверта
                людину
і наверта і притягає
й чи хто спинить?
у всіх світло співає
                і — співає!


3

Стовп світла, що
здіймається й
все притягає!
й любов — окриленням
й ці крила підіймають
а по землі ідучих
мов землетруси
очищають
в світло — душі!


Та й Бог несе
світлоспіваючих
у світлі — душі —

25.09.2019, Київ


Рецензии