In this misty life. From Balmont
Everywhere is waiting -
After minute of delight -
Long sorrow oppressing.
Joy's Perfection always mixed
with anguish and longing.
And there is only one bliss: -
Deadly rest, and mortal.
Thirst in your soul overcome
for gratification.
All excitements lull and calm,
Have no expectations.
***
Бальмонт
В этой жизни смутной
Нас повсюду ждёт —
За восторг минутный —
Долгой скорби гнёт.
Радость совершенства
Смешана с тоской.
Есть одно блаженство: —
Мертвенный покой.
Жажду наслажденья
В сердце победи,
Усыпи волненья,
Ничего не жди.
1914
Свидетельство о публикации №119101808172