Маё

Мая работа – стварэнне цудаў.
Я йду па глебе, як па вадзе.
З каменнай хвалі каціцца буду
Так, як не бачыў ніхто нідзе.

Мая работа – стварэнне вершаў,
Шамон кішэнямі паліто.
Упартых, коштамі найтаннейшых:
Не чуў каторых нідзе ніхто.

Ў маёй судзінкі – хвароба росту:
Дасягнеш столі? Мігці, ляці.
Мая работа завецца проста:
Святло і вера, як супраціў.


Рецензии