Колись

Колись на пагорбі пам'яті виросте вишнє деревце.
Колись відокремиться стогін від гомону птичого.
Колись  останній солдат з цієї війни повернеться,
До неньки, доньки, господнього, звичного,
І стане видно: розтріскалася поверхня ця
Земної кулі у колі прицілу оптичного...
І стане так тихо, аж чудно.
Так моторошно, що чутно:
Плаче марно втрачена
Безліч над безоднєю
Про те, як криваво  
Сплачено 
За право 
Жити свободними...


Рецензии