Булган икэн заманалар

Булган икэн заманнар.
Эби патша вакытында.
Армый -талмый эшлэгэннэр.
Бер кисэк ипилэргэ.

Алпаутлар яшэгэннэр.
Бал май ашап тэгэрэп.
Ярлы куз яше белэн тозлап.
Кара ипи булгэлэп.

Ипе дэ гел булмаган.
Тартканнар алабыта.
Ипи салып караганнар.
Эз мэз онын болгата.

Шулай тамак туйдырганнар.
Ачлыктан кая барсын.
Ну бик куплэр улгэннэрдэ.
Кутэрми хэлсез башын.

Эти эни минем кургэн.
Ачлык килгэн елларны.
Мина алар сойлэделэр.
Жылый, булган хэллэрне.

Сугыш вакытларында.
Бик ярлы яшэгэннэр.
Алпаутлар булмасада.
Бик куп нужда кургэннэр..

Шикэр канфит курмэгэннэр.
Но бал бабай ашаткан.
Уз умарталары булган анын.
Эшсез бер тик ятмаган.

Икенче бабай алмагач.
Карап саклап устергэн.
Алманы мичкэ тэгэрэтеп.
Балаларын сыйлаган.

Эбилэр дэ булган тырыш.
Эшлэп бала устергэн.
Бальниска бару булмаган.
Тузмэгэнендэ тузгэн.

Мина да эле элэкте.
Эбилэрнен рэхэте.
Йомшак куллар белэн сыпау.
Ин зур бала бэхете.

Энигэдэ мин рэхмэтле.
Этигэдэ зур рэхмэт.
Ачлы туклы усмэгэннгэ.
Аларга мен кат рэхмэт.


Рецензии